Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Voormalig VVD-burgemeester voor rechter om 'corruptie'

Home

redactie

Ricardo Offermans © anp

Voormalig burgemeester Ricardo Offermanns (VVD) van Meerssen moet op 9 september voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen op verdenking van ambtelijke corruptie of het medeplegen van schending van het ambtsgeheim. Het Openbaar Ministerie bevestigde woensdag berichtgeving hierover in de Limburgse kranten.

In een benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van Roermond zou toenmalig VVD-wethouder Jos van Rey vorig jaar informatie gelekt hebben naar Offermanns. Van Rey was adviseur van de vertrouwenscommissie rond de voordracht van de nieuwe burgemeester, waarvoor Offermanns kandidaat was. Offermanns liet woensdag in een reactie weten dat er nu helderheid komt. 'Als ik weet waarvan ik beschuldigd word, dan kan ik me daartegen verweren', zei hij.

Offermanns trad vorig jaar af als burgemeester en als voorzitter van de VVD in Limburg, nadat de verdenking bekend werd. Ook Van Rey trad af, als wethouder van Roermond en als senator voor de VVD. Wanneer hij moet voorkomen, kon de woordvoerder van het landelijk parket woensdag niet zeggen. Het OM heeft naar eigen zeggen de zaak tegen Offermanns afgesplitst van het onderzoek naar Van Rey.

Op 19 oktober 2012 viel de recherche binnen in de woning van Van Rey en het stadhuis van Roermond. Op die dag werd ook Offermanns als verdachte gehoord.

Deel dit artikel