Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Voorlopig geen beursgang voor NIBC

Home

(Novum/Betten) - NIBC verwacht nog altijd geen stappen te zetten richting een beursgang voor september van dit jaar. Dat heeft de Haagse bank donderdag bekendgemaakt bij de publicatie van de definitieve cijfers over het eerste kwartaal.

De bank zag de winst over de eerste drie maanden van 2007 met 58 procent dalen tot 44 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2006 zat wel de opbrengst uit de verkoop van Harcourt van 35 miljoen euro verwerkt. Daarnaast werd in het afgelopen kwartaal een eenmalig verlies geleden van 29 miljoen euro op de beleggingsportefeuille van US Asset Backed Securities (ABS).

Volgens NIBC presteerden alle bedrijfsactiviteiten goed en in lijn met de verwachtingen, behalve ABS. Dit onderdeel houdt zich bezig met gesecuritiseerd schuldpapier in de Verenigde Staten.

Begin maart van dit jaar liet NIBC weten binnen enkele maanden naar de beurs te willen. Twee weken later kwam het bedrijf hier weer op terug, door de 'rumoerige' omstandigheden op de financiële markten. De intentie voor een beursgang is er echter nog steeds. NIBC is in handen van durfkapitalist JC Flowers.

De US ABS beleggingsportefeuille werd volgens NIBC getroffen door verruiming van de 'credit spreads'. "Wij zijn uiteraard teleurgesteld over de resultaten van onze US ABS beleggingsportefeuille en verwachten hieruit nog verdere verliezen", zegt bestuursvoorzitter Michael Enthoven vrijdag in een toelichting.

De zakenbank wil haar US ABS beleggingsportefeuille in de loop van de tijd afbouwen. Verder blijft NIBC naar eigen zeggen streven naar diversificatie van zijn inkomstenbronnen en naar groei van de provisiebaten. Het bedrijf herhaalt de activiteiten in Duitsland te willen uitbreiden.

Deel dit artikel