Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Voorganger gebruikt miljoenen uit collectezak voor zangcarrière vrouw

Home

Robin de Wever

© afp

Een voorganger van een megakerk in Singapore wordt ervan verdacht zijn kerk voor meer dan 23 miljoen euro te hebben opgelicht. Kong Hee, oprichter en pastor van de pinksterkerk City Harvest Church, zou kerkgelden die bestemd waren voor liefdadigheidswerk gebruikt hebben voor de popcarrière van zijn echtgenote.

Hee wordt morgen in staat van beschuldiging gesteld. Zijn fraude kwam twee jaar geleden aan het licht na een tip aan de nationale liefdadigheidskoepel. Die heeft de geruchtmakende zaak inmiddels onderzocht en acht ook vier andere kerkleiders schuldig aan valsheid in geschrifte.

Of Hee ook recent kerkgelden heeft gebruikt is onbekend; de koepel is in ieder geval zeker over de periode tussen 2007 en 2010. City Harvest heeft de fraude de afgelopen jaren meermaals ontkend. De kerk zegt ongeveer 23 duizend mensen te trekken en produceert onder meer een televisieprogramma dat in een aantal landen wordt uitgezonden.

Seculier publiek
Hee's vrouw, Ho Yeow Sun, is inmiddels een bekend gezicht in de Aziatische en - in mindere mate - Amerikaanse showbizz. Onder de artiestennamen Ho Sun en Sun werkte ze onder meer samen met de Haïtiaanse rapper Wyclef Jean en scoorde ze meerdere hits.

Hong Kee hielp haar tien jaar geleden om van de grond te komen, naar verluidt in een poging om de christelijke Sun een seculier publiek te laten bereiken.

Hoewel City Harvest vandaag volgens AFP en BusinessWeek niet bereikbaar was voor commentaar, heeft ze wel een verklaring op haar website geplaatst. Daarin benadrukt de kerkleiding dat de zaak zich niet tegen de kerk richt en vraagt ze om voor de voorgangers te bidden. De minister van binnenlandse zaken benadrukt dat deze zaak zich richt tegen individuën, niet tegen de kerk zelf.

Lees verder na de advertentie

Sun - China Wine

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie