Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vondelpark ontruimd na vechtpartij

Home

AMSTERDAM - De politie in Amsterdam heeft het Vondelpark vrijdagavond deels ontruimd nadat een groep jongeren die bezoekers lastig vielen zich tegen de politie had gekeerd. Dat liet een politiewoordvoerster weten. Het park is nu weer volledig open.

De politie kreeg vrijdagavond meerdere meldingen vanuit verschillende locaties in het Vondelpark van bezoekers die werden lastig gevallen. Een van die meldingen was over een groep jongeren, die zich fors misdroegen tegen bezoekers. De politie ging erop af en wilde iemand van de groep aanhouden. Daarop keerde de groep zich tegen de politie. Bij de vechtpartij die uitbrak raakte een politiepaard met ruiter te water. Vijf mensen, vier mannen en een vrouw, zijn aangehouden.

Hoeveel mensen bij de vechtpartij en de andere meldingen betrokken waren, kon de woordvoerster van de politie niet zeggen. Eerder op de avond leek het nog te gaan om een grote vechtpartij waarbij ongeveer zestig mensen betrokken waren. (ANP)

Deel dit artikel