Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vond John McCain Sarah Palin een betere kandidaat dan Mitt Romney?

Home

Redactie

John McCain © ap

De Republikeinse senator John McCain heeft zichzelf en Mitt Romney in een ietwat lastige positie geplaatst door boos te reageren op een suggestie van journalisten. Hij zei dat Sarah Palin vier jaar geleden een betere kandidaat was voor het vicepresidentschap dan Mitt Romney: een opmerking waar Amerikaanse media gretig bovenop doken.

McCain was vier jaar geleden de Republikeinse kandidaat voor het presidentschap, een strijd die hij verloor van Barack Obama. Als running mate koos McCain verrassend voor Sarah Palin, de gouverneur van Alaska die later in de campagne een paar opzichtige blunders zou maken.

In het proces om tot de keuze voor zijn running mate te komen, onderzochten McCain en zijn medewerkers meerdere kandidaten, onder wie de huidige Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney. Tijdens dat onderzoek werden ook de belastingpapieren van Romney doorgeplozen; papieren die Romney nu niet wil vrijgeven. De suggestie van journalisten was dat er belastende informatie in de belastingaangiftes van Romney stond, en dat McCain daarom voor Palin had gekozen.

Woede
Daarop ontstak McCain in woede. 'Natuurlijk niet. Ik weet niet in welke dieptes deze mensen willen reiken. Het is natuurlijk belachelijk. Het is zo weerzinwekkend om iemand te beschuldigen van iets waar ze absoluut geen weet van hebben.' Op de vraag waarom hij dan wel voor Palin koos en niet voor Romney, zei McCain: 'Oh, kom op, omdat we dachten dat Sarah Palin de betere kandidaat was. We kozen niet voor Tim Pawlenty, we kozen niet voor één van de tien anderen. Waarom ik dat niet deed? Omdat ik een betere kandidaat had.'

Geschrokken van de ophef die zijn opmerkingen teweeg brachten, stuurde McCain later op de dag nog een verklaring de wereld in. 'Het wordt echt een beetje schandalig, zo iemands woorden verdraaien, terwijl ik duidelijk zei en bedoelde dat Palin het beste bij onze campagne paste'.

Lees verder na de advertentie
Sarah Palin © afp
Mitt Romney © ap


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel