Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Volleybalvrouwen Italië winnen EK-goud

Home

(Novum) - Italië heeft zondag in Luxemburg de Europese volleybaltitel bij de vrouwen veroverd. De Italiaanse vrouwen waren in de finale veel te sterk voor Servië. De Serviërs, in een eerdere fase van het toernooi nog mede-verantwoordelijk voor de uitschakeling van Nederland, kwamen er geen moment aan te pas en werden kansloos aan de kant gezet: 26-24, 25-18, 25-21.

Na op voorgaande EK's tweemaal brons en tweemaal zilver te hebben behaald, was de gouden plak voor de Italiaanse vrouwen de eerste in de volleybalhistorie van het Zuid-Europese land.

Eerder op de dag had titelverdediger Polen, dat in de halve finale werd uitgeschakeld door Servië, in de strijd om het brons verloren van Rusland. De Poolse vrouwen kwam nog wel op voorsprong, maar verloren daarna drie sets op rij: 21-25, 25-22, 25-14, 25-20.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie