Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Volgende week stappen tegen oud-burgemeester Verver (VVD)

Home

Hans Marijnissen

In Voorschoten is een straat vernoemd naar Wilma Verver, die er tot 2006 burgemeester was. Een commissie oordeelde eerder dat ze haar straatnaam mag houden, ondanks de ophef die sindsdien rond haar persoon ontstond. © ANP

In een slepende affaire lijkt het inmiddels of Wilma Verver, de oud-burgemeester van Schiedam, zich onder de vensterbank verstopt met de vingers in de oren. Verver zit nog steeds met haar familie in een gehuurde woonboerderij in Voorst, terwijl ze deze van de rechter al afgelopen maandag had moeten verlaten.

Verver was namens de VVD van 2006 tot 2011 burgemeester van Schiedam. Ze moest weg vanwege vermeend machtsmisbruik. Daarvoor was ze onder andere wethouder in Harderwijk. Haar familie werd in 2016 failliet verklaard en zou een schuld hebben van 2,7 miljoen euro. Volgens curator Kees van den Bergh is het onmogelijk dat de Ververs momenteel een huur van 2050 euro voor de luxe woonboerderij betalen, terwijl ze officieel moeten rondkomen van 1400 euro per maand. Omdat ze niet konden aantonen hoe ze aan dat geld komen, zegde de curator vorige maand de huur van de riante boerderij op.

Lees verder na de advertentie

Vervolgens spande Verver een kort geding tegen de beslissing van de curator aan omdat deze onzorgvuldig gehandeld zou hebben, maar dat verloor ze. De rechtbank hield de opzegging van het huurcontract in stand. Toch weigerde Verver gehoor te geven aan dit vonnis. 

Ze wordt bijgestaan door de inmiddels 74-jarige Klaas Wilting, de oud-politievoorlichter van Amsterdam. Hij wenst geen enkele mededeling over de zaak te doen, maar liet eerder in de regionale pers weten dat ‘als de rechter iets zegt, je dat in principe moet opvolgen. Maar dat kan niet altijd. Je moet in zo'n geval ook kijken die uitspraak juist is.’ Volgens curator Van den Bergh overlegt hij momenteel met de verhuurder wie het initiatief moet nemen tot de ontruiming. “De zorgvuldigheid vraagt dat we hier ruim de tijd voor nemen, maar volgende week verwacht ik nadere stappen”, aldus de curator. 

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie