Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Voetbalclub Luc Nilis falliet

Home

(Novum) - De Belgische voetbalclub Beringen-Heusden-Zolder is zondag failliet verklaard. De ploeg van technisch directeur Luc Nilis heeft zich per direct uit de tweede klasse van de Belgische voetbalcompetitie teruggetrokken. Dat meldt de Vlaamse omroep VRT.

Zondagmorgen besloot het bestuur van de club op aanraden van de spelersvakbond Sporta de uitwedstrijd tegen Oostende niet te spelen. De club kampt met een schuld van 1,3 miljoen euro, waarvan 400 duizend euro aan achterstallig loon. Het is niet bekend of de spelers nog salaris krijgen. Eind 2005 werd bekend dat Beringen-Heusden-Zolder met grote financiële problemen kampte. Het werd door de Belgische voetbalbond bestraft met degradatie aan het einde van het seizoen.

Nilis werd in mei 2004 technisch directeur bij Beringen-Heusden-Zolder. In februari werd bekend dat de voormalige aanvaller terugkeert bij PSV. De Belg, die tussen 1994 en 2000 als speler actief was bij PSV, gaat assisteren in de jeugdopleiding.

Deel dit artikel