Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Voetbal: Arie Haan bondscoach van Kameroen

Home

YAOUNDE (ANP) - Arie Haan gaat aan de slag als bondscoach van Kameroen. De 57-jarige Nederlandse trainer is vrijdag tot overeenstemming gekomen over een contract met de Kameroenese voetbalbond. Dat vertelde de minister van sportzaken, Philippe Mbarga Mboa, aan de nationale radiozender.

Haan neemt Theo de Jong mee als assistent-trainer. Bij Kameroen vervangt Haan, die eerder onder meer coach was van Ajax, PSV, Anderlecht en Standard Luik, de Portugees Artur Jorge. De oud-trainer van Vitesse vertrok in maart, nadat 'De Ontembare Leeuwen' in de halve finale van de Afrika Cup strandden. Kameroen ontbrak deze zomer eveneens op het wereldkampioenschap in Duitsland.

Haan stapte een ruime week geleden op bij de Iraanse club Persepolis FC. Daar werkte hij sinds januari. Eerder was Haan serieus in beeld als nieuwe bondscoach van Iran. Amir Qalenoei kreeg echter de voorkeur.

Het is niet de eerste keer dat Haan de leiding krijgt over een nationaal voetbalteam. In 2005 werd hij ontslagen als bondscoach van China, omdat hij de Aziaten niet naar het WK wist te loodsen.

Deel dit artikel