Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vleermuizen belemmeren baanverlenging vliegveld Eelde niet

Home

Redactie

Vliegveld Eelde © ANP

De aanwezigheid van verschillende soorten vleermuizen, buizerds, spechten en kikkers zorgt er niet voor dat de baanverlenging van Groningen Airport Eelde alsnog op losse schroeven komt te staan. Dat blijkt woensdag uit een uitspraak van de Raad van State.

De Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie en omwonenden waren in hoger beroep gegaan tegen een besluit uit 2009 van de toenmalige minister om de Groningse luchthaven een ontheffing te verlenen, ondanks de aanwezigheid van de dieren. De partijen vinden dat er te weinig natuurcompenserende maatregelen zijn genomen. Het vliegveld bouwt juist een vleermuiskelder om de beestjes in de winter een onderdak te bieden.

De geplande baanverlenging van Groningen Airport Eelde, waarbij de baan wordt verlengd van 1800 naar 2500 meter, was een langdurige juridische strijd. Na 35 jaar veegde de Raad van State in februari van dit jaar de grootste bezwaren van tafel.

Het vliegveld is al begonnen met de baanverlenging die in april volgend jaar moet zijn afgerond.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie