Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vlaams Belangers intimideren kinderen op halal-barbecue

Home

Redactie

Vlaams Belang-voorman Filip Dewinter © REUTERS

Tegen drie leden van het Vlaams-nationalistische Vlaams-Belang is een klacht ingediend wegens huisvredebreuk, nadat zij afgelopen dinsdag een middelbare school in Schoten waren binnengedrongen om worstjes uit te delen aan de kinderen die er op dat moment een halalbarbecue hielden. 'Ze intimideerden de leerlingen en dwongen hen de Zwan-worstjes op te eten', zegt de adjunct-directeur. Dat melden verschillende Belgische media.

Leerlingen organiseerden in het kader van hun eindejaarsproject een barbecue waarop enkel halalvlees werd geserveerd. De school wilde de 12- en 13-jarigen zo in contact brengen met de multiculturele samenleving.

Brutale inval
Dat was niet naar de zin van drie militanten van het Vlaams Belang, die over de schoolmuren klommen om het feest te verstoren. 'De leerlingen waren gechoqueerd door hun onaangekondigde, brutale inval', zegt adjunct-directeur Jacques Gits. 'Ze intimideerden de kinderen en duwden hen de Zwan-worstjes zowat door de strot.'

Eén van de vijftien leerlingen bevestigt dat. 'Ze zeiden dat halalvlees geen écht voedsel was en dat ze alsnog onze magen kwamen vullen.' De schooldirectie is inmiddels naar de politie gestapt om een klacht in te dienen tegen de militanten.

Grappig
Volgens Filip Dewinter, topman van Vlaams Belang, gingen de drie mannen niet over de schreef. 'Het was grappig bedoeld. De scholen zouden moeten stoppen met kinderen bloot te stellen aan dergelijke multiculturele activiteiten.'

Deel dit artikel