Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vitesse neemt wraak op rood aangelopen NEC

Home

Update

Het ambitieuze Vitesse heeft zondag een grote stap richting Europees voetbal gezet. De ploeg van trainer John van den Brom bereikte de finale van de play-offs om een ticket voor de Europa League door aartsrivaal NEC uit te schakelen.

Vitesse zegevierde in het eigen Gelredome met 2-0 en poetste daarmee de 3-2-nederlaag uit de heenwedstrijd weg.

Zo kwaad als Vitesse donderdag in Nijmegen was op scheidsrechter Eric Braamhaar, zo woest was NEC zondag op Björn Kuipers. De EK-arbiter stuurde binnen 55 minuten twee Nijmegenaren uit het veld en drukte daarmee zijn stempel op de wedstrijd. Overigens viel op de beslissingen van Kuipers weinig af te dingen.

Na een half uur trok hij rood voor Bram Nuytinck. De NEC-verdediger was in de problemen gebracht door een zwakke bal van Ryan Koolwijk en haalde vervolgens Renato Ibarra onderuit. Nuytinck belette de snelle aanvaller van Vitesse daarmee een vrije doortocht naar het doel. In de eerste 10 minuten na rust deelde Kuipers twee gele kaarten uit aan Navarone Foor, eerst voor een overtreding op Alexander Büttner en daarna omdat de vleugelspits een bal boos wegtrapte nadat de arbiter al had gefloten.

Vitesse was duidelijk uit op revanche voor de veelbesproken nederlaag in Nijmegen. De mannen van Van den Brom openden sterk en waren in de openingsfase meteen al dicht bij een doelpunt. Een kopbal van Guram Kashia belandde op dat lat en Marco van Ginkel schoot de bal in kansrijke positie voorlangs. Opvallend genoeg kreeg Vitesse het moeilijker toen Nuytinck uit het veld was gestuurd.

NEC kroop logischerwijs ver terug en maakte de ruimtes daardoor klein. Vitesse, dat creativiteit mist op het middenveld, had moeite om die gesloten defensie uit elkaar te spelen. Aan het begin van de tweede helft brak Nicky Hofs de wedstrijd open. De Arnhemmer was gelanceerd door Wilfried Bony en rondde af met een lobje over keeper Gabor Babos. Ook na het wegsturen van Foor bleven de negen van NEC wel dreigend, maar echte kansen kregen de bezoekers niet. Bony besliste de Gelderse burenruzie een kwartier voor tijd met de 2-0.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie