Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vincent van Gogh is terug in Otterlo

Home

Redactie

Het Kroller-Muller Museum, gelegen in Het Nationale Park de Hoge Veluwe, bezit een wereldberoemde collectie voornamelijk 19de en 20ste eeuwse beeldende kunst. Centraal staan de omvangrijke collectie werken van Vincent van Gogh en de beeldentuin. © ANP Xtra

Het heeft een paar jaar geduurd, maar vanaf woensdag is Vincent van Gogh weer prominent aanwezig in het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Onder de noemer 'Vincent is back' zijn tot eind september volgend jaar verschillende exposities te zien, die de opeenvolging van stijlen in het werk van de beroemde kunstenaar voor het voetlicht brengen.

Het museum in nationaal park De Hoge Veluwe bezit de op één na grootste collectie werken van Van Gogh ter wereld. Maar het museum bezit ook veel werk van andere kunstenaars, vanaf ongeveer het begin van de vorige eeuw. Die stukken hebben de laatste jaren veel aandacht gehad, waardoor er minder ruimte was voor de unieke Van Gogh-collectie.

Deel dit artikel