Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vijftien gewonden door aanvaring waterbus

Home

DORDRECHT (ANP) - Vijftien passagiers van een waterbus zijn zondagmiddag licht gewond geraakt door een aanvaring met een steiger op de Nieuwe Maas in Krimpen aan den IJssel.

De gewonde passagiers zijn in Dordrecht op de Merwekade van boord gehaald en overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht, aldus een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

De 59-jarige kapitein van de ferry wilde volgens de politie in Krimpen aan den IJssel een tussenstop maken op het traject Dordrecht - Rotterdam. Hierbij botste hij met de voorzijde van het schip tegen de steiger. De waterbus liep aan de voorzijde een fikse deuk op, maar sloeg niet lek. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. De waterbus had twintig opvarenden, van wie zeventien passagiers en drie bemanningsleden.

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten onderzoekt de aanvaring. De Inspectie Verkeer en Waterstaat zal eveneens een onderzoek instellen.

Deel dit artikel