Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vijfde PVV'er in opspraak

Home

De dag waarop er in de Kamer een spoeddebat over de kwestie Eric Lucassen wordt gehouden, komt een vijfde PVV-kamerlid in opspraak. PVV'er James Sharpe was directeur van een bedrijf dat consumenten misleidde met sms-diensten.

De PVV'er stond voor zijn aantreden als Kamerlid aan het hoofd van een Hongaars telecombedrijf dat consumenten valse sms-diensten aanbood. Het bedrijf, Digitania, is in 2008 in Hongarije bestraft voor de misleiding en kreeg een boete van ongeveer 256.000 euro. Radiostation BNR meldt dinsdag dat één van hun correspondenten in Hongarije tot deze ontdekking is gekomen.

Digitania lanceerde in 2006 een dating-service per sms, genaamd 'SMS magic'. Hiervoor werd in kranten en op televisie geadverteerd. Wie geïnteresseerd was in een afspraakje kon reageren via een sms, waarvoor moest worden betaald. De foto's van de vrouwen die in de advertenties prijkten, waren niet echt. Ook klopte de omschrijving van hen niet. Daarnaast bleek het onmogelijk om met de getoonde vrouwen in contact te komen, oordeelde de Hongaarse mededingingsautoriteit in maart 2008.

Sharpe reageerde dinsdagmiddag in de wandelgangen van de Tweede Kamer ontkennend. „Er klopt niks van. Onzin, echt onzin”, zei hij. Digitania heeft „helemaal niks verkeerd gedaan”. „Niks aan het handje”, voegde Sharpe eraan toe, voordat hij in de lift stapte naar de PVV-vleugel in het gebouw van de Tweede Kamer.

PVV-leider Geert Wilders wilde niet reageren; hij ontliep de pers dinsdagmiddag.

Spoeddebat Lucassen
Het nieuws van Sharpe komt een dag na Wilders' besluit om PVV-Kamerlid Eric Lucassen niet uit de fractie te zetten, ondanks een veroordeling voor ontucht. Wel heeft Wilders Lucassen het grootste deel van diens taken in de Kamer afgenomen.

De Tweede Kamer houdt dinsdagavond een spoeddebat met premier Mark Rutte over de gevolgen voor het kabinet van de kwestie rond het PVV-Kamerlid Eric Lucassen. Het debat komt er op initiatief van D66, GroenLinks en PvdA. Zij willen uitleg van de premier over de stabiliteit en de geloofwaardigheid van het kabinet.

Volgens D66 is de regeringsploeg van Rutte niet meer geloofwaardig omdat in het regeer- en gedoogakkoord is afgesproken misdadigers hard aan te pakken. Misstanden in eigen kring worden 'gebagatelliseerd', stelt Pechtold. Ook Femke Halsema (GroenLinks) sprak maandag van de 'dubbele moraal' die de PVV er op nahoudt.

Lees verder na de advertentie
PVV-kamerlid James Sharpe (ANP)

Deel dit artikel