Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vijf tips na beelden kunstroof

Home

© epa

De politie heeft vijf tips binnengekregen naar aanleiding van de camerabeelden van de kunstroof in de Rotterdamse Kunsthal die vrijdagavond werden uitgezonden. Dat laat de politie Rotterdam-Rijnmond vandaag weten op Twitter.

De politie gaf vrijdag foto's en bewegend beeld vrij. Dat laatste was vrijdagavond te zien op SBS6. De politie benadert ook actief mensen die 's nachts werken, zoals taxichauffeurs en medewerkers van het nabijgelegen Erasmus MC, met de vraag of ze iets hebben gezien.

In de nacht van maandag op dinsdag werden uit de Kunsthal zeven waardevolle schilderijen gestolen, waaronder werken van Claude Monet, Pablo Picasso en Henri Matisse. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Dinsdagavond besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht ook aandacht aan de kunstroof. Dat leverde volgens de politie bruikbare tips op. In totaal zijn er tot nu toe 40 tips binnengekomen over de diefstal van de schilderijen, aldus de politie.

Lees verder na de advertentie
© AFP

Deel dit artikel