Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vijf jaar en tbs voor fatale brandstichting in Harderwijk

Home

ZUTPHEN (ANP) - De rechtbank in Zutphen heeft een 36-jarige vrouw uit Harderwijk vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd wegens brandstichting in een kamerverhuurbedrijf in haar woonplaats. De brand, in januari, eiste de levens van een bewoner en twee brandweerlieden.

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De advocaat van de vrouw overweegt in hoger beroep te gaan.

De verwarde Harderwijkse heeft de brandstichting ontkend. Ze legde tegenstrijdige verklaringen af bij de politie. Die hield haar aan, nadat getuigen hadden verklaard dat de vrouw de hele avond en nacht van de brand rond het monumentale pand had gezworven.

De vrouw draaide in het kamerverhuurbedrijf vijf gaskranen open en stak het gas aan. Het grote pand stond meteen in lichterlaaie. Tien bewoners konden zich via de dakgoot in veiligheid brengen. De elfde bewoner kon niet op tijd naar buiten komen.

Twee brandweermannen raakten op de zolderverdieping ingesloten door het vuur en kwamen om in de vlammen.

De Harderwijkse vrouw zaaide tijdens het blussen nog meer verwarring door hysterisch om haar vriendin te gillen die in het huis woonde. Die vriendin logeerde echter die nacht bij haar.

Deel dit artikel