Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Viertal Discovery tekent bij Astana

Home

(Novum) - Vier belangrijke coureurs van Discovery Channel zijn overgestapt naar Astana. Jani Brajkovic, Benjamin Noval, Sergio Paulinho en Tomas Vaitkus hebben een contract getekend bij het Kazachse wielerteam.

Na Tour de France-winnaar Alberto Contador en Levi Leipheimer, die derde werd in de Tour, heeft Astana nu zes oud-renners van Discovery in de ploeg. Ook oud-ploegleider Johan Bruyneel stapte over naar Astana.

Discovery houdt op te bestaan, omdat de hoofdsponsor uit de wielersport stapt. Het lukte de Amerikaanse ploeg niet om een nieuwe geldschieter te vinden.

Noval, Paulinho en Vaitkus zaten dit jaar bij de selectie voor de Tour de France. De Spanjaard Noval en de Portugees Paulinho zijn goede knechten in de bergen. Opvallend is dat Paulinho (27), die in 2006 een etappe in de Vuelta won, vorig jaar overstapte van Astana naar Discovery. De 25-jarige Litouwse sprinter Vaitkus leek in de Tour kanshebber voor een ritzege, maar moest in de tweede etappe afhaken vanwege een gebroken duim.

De 23-jarige Brajkovic, die geldt als een groot talent, won dit jaar de Ronde van Georgia en werd vorig seizoen Sloveens kampioen tijdrijden. Tevens had hij in de Vuelta van vorig jaar twee dagen de leiderstrui om zijn schouders. Hij eindigde uiteindelijk als dertigste.

Deel dit artikel