Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vierdaagse van start met 41.472 wandelaars

Home

Medewerkers van het Rode Kruis oefenen nog even bij elkaar op het verzorgen van de voeten. © anp

De 96e Vierdaagse gaat morgenochtend van start met 41.472 deelnemers. Zij hebben zondag en maandag hun startbewijs afgehaald in Nijmegen. 'Of ze ook allemaal starten, moet je altijd maar afwachten', aldus een woordvoerder van de Vierdaagse.

Aan de Vierdaagse mogen maximaal 45.000 wandelaars meedoen. Dit jaar moest er weer geloot worden voor een inschrijfbewijs. Het is gebruikelijk dat er uiteindelijk enkele duizenden lopers minder aan de start verschijnen.

Regen
De overvloedige regen die vandaag viel en die nog wordt voorspeld voor de rest van de week is er zeker medeschuldig aan dat er dit jaar uitzonderlijk veel startbewijzen niet zijn opgehaald, denkt de organisatie. Ook stonden er maandag rond Nijmegen enorme files, waardoor aanstaande lopers misschien ook te laat bij het startbureau zijn gearriveerd.

Het wandellegioen telt 71 nationaliteiten. Er doen bijna 5000 militaire lopers uit 32 landen mee. De Vierdaagse begon bijna een eeuw geleden als prestatietocht voor militairen. De meeste militaire deelnemers lopen 40 kilometer per dag met 10 kilo bepakking op hun rug.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie