Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vier gewonden bij trein-ontsporing Zwammerdam

Home

UTRECHT (ANP) - Op het traject Bodegraven-Alphen aan den Rijn is vrijdagmiddag ter hoogte van Zwammerdam een passagierstrein ontspoord. Daarbij zijn vier mensen gewond geraakt, van wie er een met rugklachten naar een ziekenhuis is gebracht.

De drie anderen konden ter plaatse worden behandeld, meldde een woordvoerster van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Het treinverkeer ter plekke ligt stil voorlopig. Spoorbeheerder ProRail verwacht dat de stremming zeker tot zaterdag 12.00 uur gaat duren.

Volgens het KLPD is een treinstel gaan slingeren en daarna met een as buiten de rails terechtgekomen. Oorzaak is vermoedelijk het uitzetten van de spoorstaven door de hitte. In de trein zaten ongeveer honderd reizigers. Zij zijn met bussen verder vervoerd. Veel reizigers zijn door vrienden of kennissen opgehaald, omdat zij in de buurt wonen.

Stoptrein naar Leiden

De ontspoorde trein was de stoptrein naar Leiden die kort na 15.00 uur uit Utrecht was vertrokken. Reizigers op dit traject moeten rekenen op een halfuur vertraging. Er rijden bussen op het traject.

Deel dit artikel