Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Video toont ruwe praktijk mensenhandel

Home

De Italiaanse politie heeft op internet een filmpje gepubliceerd waarop is te zien hoe een Roemeense mensenhandelaar een jonge landgenote dwingt tot prostitutie. Het filmpje is vrijgegeven nadat agenten een inval deden in een appartement nabij Rome waar de vrouwenhandelaren actief waren, zo meldt de Italiaanse Corriere della Sera op haar site.

Het slachtoffer, een 21-jarige Roemeense vrouw met een kind van vier, werkt nu samen met de politie om de vermoedelijke daders aan te pakken. Eerder dreigden de mensenhandelaars haar dat zij haar kind iets zouden aandoen als ze in opstand zou komen.

Op het filmpje is te zien hoe de jonge vrouw wordt mishandeld en bedreigd met een mes, waarna het de bedoeling is haar in de prostitutie aan een van de uitvalswegen van Rome te laten werken. "Ik heb macht over leven en dood van je: nu ben je dood en word je opnieuw geboren voor een nieuw leven", zegt de dader tegen de vrouw, zo meldt de Corriere della Sera.

De politie kwam de vrouwenhandelaars op het spoor nadat een man was aangehouden die jonge vrouwen vervoerde naar Rome. Het spoor voerde de politie naar een appartement in Ardea, 50 kilometer buiten Rome.

De hoofdverdachte, een 26-jarige Roemeen, is opgespoord dankzij een Europees arrestatiebevel. De Roemeense grenspolitie hield hem aan op verzoek van de Italiaanse autoriteiten.

Lees verder na de advertentie
Beelden van de video op Corriere della Sera (\N)

Deel dit artikel