Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Video: met hulp van sociale media is identiteitsdiefstal een zacht eitje

Home

360 magazine

Tom Degroote en zijn identiteitsdief © Youtube

Sociale media maken publiek bezit van persoonlijke gegevens. En sociale media bezitten het publiek. 7,9 miljoen Nederlands maken gebruik van Facebook, 3, 9 miljoen zitten er LinkedIn, een 3,3 miljoen, of wel een kwart van de Nederlandse bevolking zit op Twitter.

Vrijwel iedereen laat tegenwoordig persoonlijke gegevens achter op sociale netwerken. Hoe gemakkelijk het is om deze privé-informatie te misbruiken laat een Belgische bank zien in onderstaande video. De Belg Tom Degroote, die wel eens foto's van zichzelf post op Facebook, krijgt te maken met een identiteitsdief die hem het leven zuur maakt.

Facebook heeft begin deze week een nieuwe zoekmachine gelanceerd, Facebook Graph geheten, die het mogelijk maakt om gericht te zoeken naar persoonlijke informatie (interesses, foto's, vrienden, likes, lokaties enz.) van Facebook-leden. Facebook-gebruikers die hun privacysettings willen veranderen, kunnen bij The Independent en de Huffington Post lezen hoe dat moet.

Lees verder na de advertentie

Met hulp van sociale media is identiteitsdiefstal een zacht eitje


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel