Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Verslaving gaat hand in hand met ADHD

Home

© ANP

Nederlandse verslaafden hebben vier keer zo vaak ADHD als anderen. Bij veel van hen wordt dit niet opgemerkt. In andere landen is dit verschil vaak groter. Dat blijkt uit een dinsdag te presenteren onderzoek van het Trimbosinstituut waarover dagblad Trouw maandag schrijft.

Voor dat onderzoek werden ruim 3500 patiënten in de verslavingszorg bevraagd in de Verenigde Staten, Australië en acht Europese landen, waaronder Nederland. De ontwikkelingsstoornis ADHD komt voor bij ongeveer 2,5 procent van de volwassen bevolking. Nederlandse patiënten die verslaafd zijn aan drugs en alcohol bleken ruim tien procent kans te hebben op ADHD.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

Door een profiel aan te maken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden en geef je aan het privacy statement en het cookiebeleid te hebben gelezen.

Deel dit artikel