Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Verplichte ruimtewandeling na computerstoring ISS

Home

Redactie

Beelden vauit de ISS © afp

NASA heeft astronauten aan boord van het ruimteschip ISS gemeld dat ze een ruimtewandeling moeten maken zodat een ernstige computerstoring verholpen kan worden. Een back up computer weigert sinds vrijdag dienst.

Volgens ruimteorganisatie NASA doet de hoofdcomputer het nog en loopt de bemanning geen gevaar. De astronauten hebben geoefend voor de ruimtewandeling; meer een soort gezweef om het ruimteschip heen. De bemanning bestaat momenteel uit drie Russen, twee Amerikanen en een Japanner.

Er is nog geen datum gepland, maar de bemanning moet ergens komende week het International Space Station (ISS) verlaten. De ruimtewandeling is nodig zodat de slechte computer vervangen kan worden. De kapotte computer is één van de vele apparaten die zich aan de buitenkant van de ISS bevinden. Volgens NASA heeft het defect geen gevolgen voor het onderzoeks- en overig werk dat de astronauten aan boord doen.

Deel dit artikel