Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Verlegen sportprins treedt uit de schaduw van zussen

Home

door Paul-Kleis Jager

Caroline (48) is de oudste, maar de Monegaskische Grondwet geeft een man voorrang. Rainiers opvolger wordt dus de 47-jarige Albert.

Prins Albert is een sportgek die vier keer meedeed aan de Olympische Winterspelen bij het bobsleeën en geen enkele wedstrijd van zijn eigen AS Monaco overslaat.

Hij vertegenwoordigt Monaco bij de Verenigde Naties en werd door zijn vader al jaren geleden ingewijd in staatszaken, maar nooit wekte Albert de indruk dat hij Rainiers baan graag zou overnemen.

Het huwelijk schuift de wat timide Albert al jaren voor zich uit, waardoor de Grondwet voor de zekerheid zo werd aangepast dat een neef of nicht hem kan opvolgen. De afgelopen decennia vertoonde hij zich met tientallen modellen en actrices, waaronder Naomi Campbell en Brooke Shields, maar hij voelde zich toch nog gedwongen te weerspreken dat hij homoseksueel is.

De lijst met ex-en mag dan lang zijn, Albert manifesteerde zich veel minder in de jetset dan Caroline en zijn jongere zus Stéphanie (40). Caroline werd beroemd als de 'eerste topless prinses' en trouwde in 1978 met een zeventien jaar oudere playboy, een huwelijk dat haar ouders probeerden te ontbinden. Haar tweede echtgenoot, Stefano Casiraghi, kwam om bij een ongeluk met een speedboot.

Maar Stéphanie, die op verschillende familieprotretten als enige weigert te lachen, zorgde ongetwijfeld voor de meeste herrie en vestigde zo definitief de lichtzinnige reputatie van haar familie. Zij moet haar ouders tot wanhoop hebben gedreven met een hele serie ongeschikte vriendjes, waaronder een twaalf jaar oudere man die was veroordeeld voor seksueel misbruik. Zij kreeg twee kinderen van haar lijfwacht, die aan de kant werd gezet toen bleek dat hij vreemdging met een Belgische pornoster. Onlangs scheidde Stéphanie van haar tweede man, de Zwitserse acrobaat Adans Peres.

Deel dit artikel