Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Verdwenen serval gevonden in tuin in Hoogvliet

Home

Dolf Hendriks

Een serval in een national park in de VS. © ANP

De serval, die donderdag 5 juli verdween uit zijn verblijf bij een particulier in Pernis, is weer terecht. Agenten konden het beest, een luipaardachtige kat, na een zoektocht vangen.

In de vroege zondag 8 juli kreeg de politie diverse meldingen van mensen die de serval hadden gezien. Met diverse eenheden, waaronder de dierenpolitie en de hondenbrigade, werd vervolgens een zoektocht in gang gezet. Ook de boswachter en de eigenaars van de serval sloten bij de zoektocht aan.

Het dier werd gevonden in een tuin aan de Heersdijk in Hoogvliet. Met behulp van een vangstok en netten kon de serval worden gevangen. Het beest is ongedeerd overgedragen aan de eigenaars.

De politie dacht donderdag dat de serval was gestolen uit zijn hok bij een dierenfokker in Pernis. Het gaat om een dek-kat met een waarde van tussen de 4000 en 5000 euro.

Een serval is een middelgrote kat met lange poten, een kort staartje en lange nek. Hij leeft normaal gesproken in het wild in het midden en zuiden van Afrika. De geelbruine vacht heeft zwarte stippen, waardoor het dier iets weg heeft van een jachtluipaard.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie