Verdwenen serval gevonden in tuin in Hoogvliet

home

Dolf Hendriks

Een serval in een national park in de VS. © ANP

De serval, die donderdag 5 juli verdween uit zijn verblijf bij een particulier in Pernis, is weer terecht. Agenten konden het beest, een luipaardachtige kat, na een zoektocht vangen.

In de vroege zondag 8 juli kreeg de politie diverse meldingen van mensen die de serval hadden gezien. Met diverse eenheden, waaronder de dierenpolitie en de hondenbrigade, werd vervolgens een zoektocht in gang gezet. Ook de boswachter en de eigenaars van de serval sloten bij de zoektocht aan.

Het dier werd gevonden in een tuin aan de Heersdijk in Hoogvliet. Met behulp van een vangstok en netten kon de serval worden gevangen. Het beest is ongedeerd overgedragen aan de eigenaars.

De politie dacht donderdag dat de serval was gestolen uit zijn hok bij een dierenfokker in Pernis. Het gaat om een dek-kat met een waarde van tussen de 4000 en 5000 euro.

Een serval is een middelgrote kat met lange poten, een kort staartje en lange nek. Hij leeft normaal gesproken in het wild in het midden en zuiden van Afrika. De geelbruine vacht heeft zwarte stippen, waardoor het dier iets weg heeft van een jachtluipaard.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie