Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Verdachte baardscheerders aangehouden in VS

Home

Redactie

Drie van de aangehouden verdachten. © AP

De politie in de Amerikaanse staat Ohio heeft gisteren zeven leden van het orthodoxe Amish-geloofsgenootschap aangehouden op verdenking van het afscheren van de baarden en het haar van andere Amish-aanhangers. De wildknip-acties kwamen in het oosten van Ohio de laatste maanden geregeld voor.

De nieuwszender CNN meldt dat een van de arrestanten Samuel Mullet Sr. is, de leider van een splintergroepering in de Amish-beweging. Hij wordt gezien als een charismatische persoonlijkheid.

De mannen die de laatste maanden het slachtoffer werden van de ongewenste openbare scheerbeurten, zouden 'afvallige gelovigen' zijn die niet langer aan Mullet wensten te gehoorzamen. In de Amish-opvatting zijn baard en hoofdhaar van een man heilig.

Seksueel verlossen
Mullet zou zijn sekte met ijzeren hand regeren. Volgens een rapport van de FBI zou hij sekteleden slaan en hen geregeld dwingen nachten achtereen in het kippenhok door te brengen. Mullet zou ook optreden als vertrouwensman van getrouwde vrouwen in zijn sekte en hen willen 'verlossen van de duivel door daden van seksuele aard', aldus de verklaring van een FBI-agent.

Volgens justitie worden Mullet en zijn zes handlangers verdacht van 'een reeks aanvallen op individuele Amish-geloofsgenoten met wie zij een meningsverschil hebben op religieuze grondslag'. Als zij schuldig worden bevonden aan overtreding van een speciale wet die religieus gemotiveerd geweld verbiedt, kunnen ze veroordeeld worden tot levenslange gevangenisstraf.

Lees verder na de advertentie
Samuel Mullet Sr. © AP

Deel dit artikel