Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vera Pauw krijgt emancipatieprijs

Home

ANP

AMSTERDAM (ANP) - Vera Pauw is de Opzij Emancipatieprijs 2009 toegekend. De bondscoach van het Nederlandse vrouwenvoetbal krijgt die voormalige Harriët Freezerring voor haar ,, onvermoeibare inzet voor gelijke kansen voor meisjes en vrouwen, zowel in de sport als daarbuiten'', liet het maandblad Opzij dinsdag weten.

Opzij zegt Pauw te hebben gekozen om haar ,,bijzondere verdiensten'' voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. Bovendien heeft Pauw er eerder al voor gezorgd dat jongens en meisjes tegenwoordig gemengd kunnen voetballen en stond ze aan de basis van de eredivisie voor vrouwen.

De bondscoach versloeg de andere genomineerden: E-Quality-directeur Joan Ferrier, de Tweede Kamerfractie van GroenLinks, Irene Hemelaar van Stichting OndersteBoven en Opzijcolumnist Nora Kasrioui. Allen waren genomineerd via een voorverkiezing op internet.Pauw (46) neemt dinsdagavond de prijs in Amsterdam in ontvangst in aanwezigheid van het voltallige nationale vrouwenteam.

Deel dit artikel