Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Veel Rembrandt-reproducties in Israël

Home

JERUZALEM (ANP) - Aan de vooravond van Koninginnedag is in het Israëlische Ramat Aviv een unieke Rembrandt-tentoonstelling geopend. In de kunstgalerie van de universiteit van Tel Aviv hangen de komende twee maanden 155 levensechte reproducties van het werk van de Nederlandse meester.

De expositie is een cadeau van Nederland aan Israël voor het zestigjarig bestaan van het land in mei. De schilderijen zijn een selectie uit de driehonderd werken die in 2006, ter ere van Rembrandts vierhonderdste geboortedag, in de Amsterdamse Beurs van Berlage werden getoond. Bij de beperktere Israëlische tentoonstelling is deels gekozen voor een joodse invalshoek. Zo zijn ondermeer 'Christus in de storm op het meer van Galilea', 'Belsazars feest' en 'de Joodse bruid' te bezichtigen.

Er wordt gebruik gemaakt van reproducties omdat anders de verzekeringskosten te hoog zouden worden. Ook zijn niet alle werken van Rembrandt beschikbaar. Sommige maken deel uit van privécollecties, andere zijn gestolen of verdwenen. Na afloop van de tentoonstelling worden de speciaal voor Israël gemaakte reproducties geveild. De opbrengst gaat naar een nog nader te bepalen goed doel.

Deel dit artikel