Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Veel huisartsen bijeen voor demonstratie in de RAI

Home

ANP/Redactie

Huisartsen en assistenten komen vandaag bijeen in de RAI. © ANP
Update

Ongeveer 5000 huisartsen en ruim 3000 doktersassistenten kwamen vandaag bijeen in de Amsterdamse RAI om te demonstreren tegen de kabinetsplannen. Die houden in dat er 132 miljoen euro wordt gekort op de huisartsenzorg. De huisartsen vrezen dat de maatregel 20.000 euro per praktijk kost. Volgens de organisatoren is het de grootste bijeenkomst in Nederland van huisartsen ooit.

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid benadrukt dat het niet gaat om een bezuiniging. Ze heeft het over een kostenoverschrijding die ze terughaalt bij de huisartsen. Ze liet vandaag weten dat ze graag in gesprek wil gaan met de artsen. Maar volgens voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) Steven van Eijck is er de afgelopen jaren al veel gepraat maar heeft dat niets opgeleverd.

Van Eijck zei op de bijeenkomst dat het niet zo is dat de de huisartsen hun budgetten hebben overschreden, zoals de minister beweert. Ook de boodschap dat de huisartsen er de komende jaren geld bij zullen krijgen, klopt niet volgens de LHV. Van Eijck: 'We krijgen er geen cent bij'.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie