Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Veel bier en overwinningsroes bij Denktank G500

Home

Kyrie Stuij

G500 initiator Sywert van Lienden

"Al dat nachtwerk, al die formulieren invullen, al ons harde werk, we hebben het met z'n allen gedaan." Dat zegt Jony Ferket van de Denktank G500. Er is taart en bloemen. De jongerenclub verkeert in een overwinningsroes.

Initiator Sywert van Lienden riep de leden gisterenavond op het "op een zuipen te zetten", want van de partijen waar de G500 lid van is (VVD, PvdA en CDA), hebben er twee een historisch aantal zetels gehaald. Het CDA leed een nederlaag, maar de kans bestaat dat deze partij toch mee gaat regeren. Tijd voor een feestje dus.

In Café Millers in Den Haag vloeide het bier rijkelijk. Op een groot scherm waren de beelden van de NOS-uitzending live te zien. Tijdens de eerste uitslagen klonk gejuich bij de VVD en de PvdA en een collectieve zucht bij de teleurstellende uitslag van het CDA en een luid geloei als de PVV in beeld komt. Het is duidelijk waar G500 voor staat; een middenregering die de plannen voor jongeren, gemaakt door G500, door kunnen voeren.

Van Lienden presenteert daarom het zogenaamde kamerakkoord. Uit dit akkoord blijkt hoeveel meerderheden er zijn van de partijen voor de plannen die de G500 geïntroduceerd heeft. "We kijken naar de overeenkomsten in plaats van de verschillen. Het is een manier om, aan het aankomende kabinet,  te laten zien welke mogelijkheden er zijn tussen de partijen, zodat het kabinet lang stand houdt", aldus van Lienden.  

De G500 zou een tijdelijk initiatief zijn, maar volgens Van Lienden zijn ze nog niet klaar met het project. "Het is een beetje de vraag wat we nu gaan doen. Vanaf vandaag gaan we het helemaal uitzoeken. De afgelopen maanden hebben we heel hard gewerkt en de groter groeiende club actievelingen hebben de G500 steeds weer getransformeerd. Het formatie-akkoord moet wel heel goed zijn willen we stoppen. We stoppen pas zodra ons doel bereikt is."

Deel dit artikel