Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vanenburg per direct weg bij Eindhoven

Home

(Novum) - Gerald Vanenburg is dinsdag per direct opgestapt als trainer van FC Eindhoven. Dit deed hij na overleg met het bestuur. Vanenburg accepteerde dinsdag een schikkingsvoorstel van de KNVB van vijf duels schorsing. Doordat hij de wedstrijdcoaching niet meer voor zijn rekening mag nemen besloot Vanenburg te vertrekken. Ernest Faber maakt de rest van het seizoen af.

De 44-jarige Vanenburg kreeg de schorsing vanwege wangedrag na het duel van vrijdag tegen FC Emmen. De oud-international ging over de schreef en sloeg Frank Broers van Emmen. Daarnaast uitte hij grove en beledigende taal tegen de scheidsrechter. Het seizoen voor Eindhoven, dat met 29 punten op de negentiende plaats staat in de Eerste Divisie, duurde nog drie duels.

Vanenburg nam het roer eind vorig jaar over van Ernest Faber, die een tussenpaus was na het ontslag in oktober van Louis Coolen. Een positief effect had de trainerswissel niet, aangezien Eindhoven op dat moment nog zestiende stond. Sinds de aanstelling van Vanenburg won Eindhoven nog maar één keer. Negen keer werd verloren en vier keer eindigde een duel in een gelijkspel.

Overigens neemt Vanenburg de resterende schorsing na het seizoen van twee duels mee naar een eventuele volgende club.

Deel dit artikel