Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Van Wijk weg als trainer bij Willem II

Home

(Novum) - Dennis van Wijk is niet langer trainer van Willem II. Hij heeft zondag, door tegenvallende prestaties in de competitie en beker, zijn functie neergelegd. Bestuurslid technische zaken Pieter-Jan Wassing was solidair met de trainer en stapte ook op. De 44-jarige Van Wijk was nog geen anderhalf jaar in dienst bij de Tilburgse club. In juli vorig jaar volgde hij Kees Zwamborn op.

Technisch manager Andries Jonker krijgt voorlopig de leiding over de selectie en wordt geassisteerd door Edwin Hermans, momenteel assistent-trainer bij het beloftenteam. Willem II gaat op zoek naar een vervanger voor Van Wijk. Maandag geeft Willem II een persconferentie.

Na Ajax (Henk ten Cate) en PSV (Ronald Koeman), is Willem II de derde club in de Eredivisie die vroeg in het seizoen afscheid neemt van zijn trainer.

Willem II was bezig aan een matig seizoen. De Tilburgers, die vorig seizoen als vijftiende eindigden, kwamen dit seizoen niet tot goed spel. Slechts één duel van de tien werd gewonnen. Daarnaast werd in de tweede ronde van de beker na strafschoppen verloren van HFC Haarlem. In het voordeel van Van Wijk sprak het late vertrek vlak voor het sluiten van de transfermarkt van de belangrijke spelers Anouar Hadouir, naar Roda JC en Mounir El Hamdaoui, naar AZ.

Na het verlies vrijdag in Tilburg tegen VVV-Venlo (2-1) riepen de supporters al om het vertrek van Van Wijk, die toen nog niet van plan was om weg te gaan. Willem II bezet de vijftiende plaats met zes punten uit tien wedstrijden.

Deel dit artikel