Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Van Uhm koninklijk onderscheiden

Home

Redactie

Peter van Uhm in januari. © ANP

De teruggetreden commandant der strijdkrachten Peter van Uhm is vandaag koninklijk onderscheiden. Hij ontving de onderscheiding Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden vandaag tijdens een militaire ceremonie op het Binnenhof in Den Haag waar Van Uhm het bevel over de strijdkrachten overdroeg aan Tom Middendorp.

Met de overdracht eindigt de militaire loopbaan van Van Uhm. Hij zat sinds 1972 bij de krijgsmacht.

Minister Hans Hillen (Defensie) heeft de teruggetreden commandant der strijdkrachten Peter van Uhm geprezen om zijn leiderschap. Van Uhm was in zijn ogen altijd loyaal aan de militairen én de politiek en hij nam verantwoordelijkheid voor de zware bezuinigingen die Defensie kreeg opgelegd. 'Ook dat is leiderschap', zei Hillen vandaag tijdens de militaire ceremonie waarbij Van Uhm het commando overdroeg aan Tom Middendorp.

Nederland mag trots zijn op Van Uhm, maakte Hillen duidelijk. 'Hij heeft groot gezag en was een uitzonderlijk militair leider.'

Deel dit artikel