Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Van Stee moet weg bij De Graafschap

Home

doetinchem – - Trainer Henk van Stee is bij De Graafschap zijn baan kwijt. De clubleiding heeft hem gistermiddag op non-actief gesteld. Het bestuur rekent hem de slechte resultaten van de laatste maanden aan. Ook verwijt de clubleiding Van Stee „gebrekkige interne relaties en communicatie”.

Assistent-trainer Kalezic neemt zijn taken voorlopig over. Hij heeft zaterdag tijdens de belangrijke uitwedstrijd tegen mededegradatiekandidaat Roda JC de technische eindverantwoording bij de nummer zeventien van de eredivisie. De oud-speler van de club beschikt over de vereiste trainersdiploma's.

Van Stee (47) heeft met De Graafschap nog geen akkoord bereikt over de afwikkeling van zijn contract in Doetinchem. „We zijn er niet uit gekomen. Mogelijk komt het tot een arbitragezaak bij de KNVB in Zeist”, liet Van Stee weten op NOS Radio 1.

Het vertrek van Van Stee hing op stadion De Vijverberg al enige tijd in de lucht. De Graafschap pakte in 2009 uit zeven competitieduels slechts vier punten. Wel bereikten ’De Superboeren’ ten koste van FC Dordrecht de kwartfinales van de KNVB-beker. Daarin is komende week FC Twente de tegenstander.

„Deze maatregel is vervelend en onbevredigend”, zei Van Stee. „De clubleiding heeft te weinig geduld getoond. We hebben een zwaar programma gehad. Nu komen de duels waarin we punten kunnen gaan pakken. Maar helaas zonder mij.”

Van Stee kon rekenen op de steun van de spelers. De nieuwe technisch directeur Looyen sprak echter nooit openlijk zijn vertrouwen in hem uit. „Dat was niet prettig en heeft tot veel discussie in de media geleid.”

Van Stee is dit seizoen de zevende trainer die in de eredivisie vroegtijdig zijn functie neerlegt. Atteveld (Roda JC), Van Hanegem (FC Utrecht), Westerhof (Vitesse), Stevens (PSV), Jonker (Willem II) en Verbeek (Feyenoord) gingen hem voor.

Deel dit artikel