Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Van Rey (VVD) is 'onjuiste berichtgeving' beu

Home

Jos van Rey © ANP

Berichten in de Limburgse kranten als zou Jos van Rey getipt zijn over een inval in zijn woning op 19 oktober, zijn absurd en onjuist. Dat laat zijn raadsvrouw Gitte Stevens zaterdag aan het ANP weten.

'Het is verbijsterend te moeten lezen dat Van Rey voor de inval getipt zou zijn'', aldus Stevens. 'De inval bij Van Rey heeft hijzelf maar ook zijn familie ervaren als een ware aanslag, en de suggestie dat hij hiervan op de hoogte was is absurd en onjuist.''

Stevens spreekt van een 'trial by media'. Volgens haar zijn zowel kop als inhoud van het artikel in Dagblad de Limburger onjuist.

'Canard'
De suggestie dat Van Rey al vanaf maart 2012 zou weten dat er jegens hem een strafrechtelijk onderzoek zou lopen is een canard van de bovenste plank, stelt Stevens. 'Het waren immers juist de media die enkele maanden na oktober 2012 meldden dat er in maart 2012 aangifte zou zijn gedaan door twee belastingambtenaren.'

Stevens wijst erop dat zij op 3 januari en opnieuw eind januari naar aanleiding van de tweede golf doorzoekingen, het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevraagd om een onderzoek op te starten binnen de gelederen van het OM. Dit omdat naar haar mening juist vanuit die hoek naar de media werd gelekt.

'Hoe is het anders mogelijk dat journalisten schrijven over 'bronnen binnen het onderzoek' en dat de camera's bij doorzoekingen voor de betreffende panden snorden terwijl de doorzoekers nog niet ter plaatse waren'', aldus Stevens.

Tot nog toe heeft Jos van Rey zich terughoudend opgesteld naar de media. Enerzijds om het onderzoek niet te frustreren, anderzijds in het belang van de VVD, aldus Stevens. Van Rey overweegt nu op korte termijn het stilzwijgen na 7 maanden te doorbreken, liet Stevens weten. ' Er is mede dankzij het mediabombardement en het feit dat Van Rey op achterstand wordt gezet vanwege het niet verstrekken van het procesdossier, geen sprake van een fair trial.'

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie