Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Van Poerim tot Sinterklaas

Home

BIJDRAGEN: LIEKE VAN DUIN; ARLETTE DWARKASING

Vijftig feesten, in Nederland gevierd door mensen uit verschillende culturen, staan beschreven in de nieuwe bundel 'FeestVerHalen' van Jos van Hest en Saskia van der Valk, die met subsidie van 'Jantje Beton' bij Gottmer verscheen. Van Poerim tot Sinterklaas, van het Hindoefeest Divali tot het islamitische Suikerfeest, en van Driekoningen tot het Surinaamse Bigi yari. Van elk feest is er een beschrijving en een, veelal speciaal geschreven, verhaal. Zo schreef Els Pelgrom een verhaal over Driekoningen en over een zigeunerfeest, Sadik Yemni over het offerfeest en Gerda Havertong over Srefi densi. Het door Sylvia Weve schitterend geïllustreerde boek is vooral informatief van grote waarde en zou in geen enkele school met allochtone kinderen mogen ontbreken.

Ook 'Nog één nachtje slapen' van Jacques Vriens en Dagmar Stam gaat ook over feesten, maar dan alleen traditioneel Nederlandse, zoals Sinterklaas, Kerst en Pasen. Het is een bundeling van drie bestaande boekjes over deze feesten, aangevuld met verhalen over bijvoorbeeld Sint Maarten, Carnaval en Koninginnedag, met steeds dezelfde kinderen als hoofdpersonen. Aardig is ook dat de Kinderboekenweek, die vandaag begint, in het rijtje Nederlandse feesten wordt bijgezet.

Deel dit artikel