Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Van Persie draait AGOVV dol en maakt vijf doelpunten

Home

AMSTERDAM - Maar liefst 43 minuten had Feyenoord nodig om het kwaliteitsverschil tussen de nummer drie van de eredivisie en de nummer vier van de hoofdklasse C van de zondagamateurs ook in cijfers uit te drukken. Na een frommelgoaltje van Anthony Lurling werkten de Rotterdammers tegen AGOVV dankzij vijf treffers van Robin van Persie vlak voor het treffen met Ajax alsnog aan het zelfvertrouwen: 6-1.

Na het eerste optreden in het bekertoernooi wacht voor Feyenoord de kwartfinale in De Kuip tegen Vitesse.

Van Persie greep het duel met AGOVV aan om weer eens te laten zien hoe goed hij kan voetballen. De Rotterdammer mocht het in plaats van Buffel weer een keertje op de voor hem favoriete positie van schaduwspits proberen. Net als tijdens duels met Go Ahead Eagles en FC Twente na de winterstop groeide hij opnieuw uit tot absolute uitblinker. Het kan bijna niet anders of zijn goede spel levert hem zondag een basisplaats in de voor Feyenoord cruciale wedstrijd bij Ajax op.

Met het oog op dat duel kregen De Nooijer, Emerton en Buffel de hele wedstrijd rust. Rzasa, Pardo en Bombarda losten na rust Van Wonderen, Ono en Van Hooijdonk af. Van Persie mocht blijven staan en betaalde het legioen terug voor alle liefkozingen.

Excelsior versloeg Ajax 2 met 4-2 en mag het in de kwartfinales opnemen tegen FC Utrecht op Woudestein. Het reserveteam van Ajax 2 bleek met de jonge, technische ploeg niet opgewassen tegen de meer ervaren en fysiek sterkere Rotterdammers.

Deel dit artikel