Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Van Marwijk mag blijven, ook bij uitschakeling vanavond

Home

© afp

De doelstelling van Oranje op dit EK is minimaal het bereiken van de halve finale. Dat staat in het beleidsplan van De KNVB. Mocht het vanavond finaal fout gaan tegen Duitsland en uitschakeling een feit zijn, heeft dat echter geen consequenties voor Bert van Marwijk.

'Beide partijen hebben met het volle verstand de overeenkomst verlengd en dat is gebaseerd op twee uitstekende kwalificatiereeksen en een mooi toernooi in Zuid-Afrika. We kijken naar de langere termijn', zegt directeur betaald voetbal, Bert van Oostveen, vandaag in gesprek met Metro.

'Nederland speelt herkenbaar voetbal met een identiteit en eigen stijl. Als ik kijk naar de rij zeges die dit team onder deze bondscoach heeft gemaakt, is er nog niet echt een land dat een juist middel heeft gevonden om ons te bestrijden. Natuurlijk zit er wel eens een wedstrijd tussen die je kan verliezen, maar over het algemeen hebben we de afgelopen jaren alleen maar gewonnen.'

Van Oostveen ziet het EK niet als een laatste kans voor een generatie. 'Als je kijkt naar het gros van de spelers, dan zitten er genoeg tussen die nog één of misschien wel twee eindtoernooien kunnen meemaken.'

'Daarnaast hebben nieuwe talenten zich aangediend. Sommigen staan er meteen, kijk maar naar Jetro Willems en anderen, zoals Adam Maher, kloppen aan de deur. Het is goed dat deze jongens erbij gehaald worden. Een beetje doorstroming is nooit weg. Dat is de kracht van het Nederlands voetbal.'Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie