Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Van Goghmuseum maakt hoogwaardige replica's

Home

Het Van Goghmuseum. © anp

Amandelbloesem, Zonnebloemen, De oogst, Korenveld onder onweerslucht en Boulevard de Clichy. Van deze bekende kunstwerken van Vincent van Gogh zijn nieuwe hoogstaande driedimensionale replica's gemaakt die maandag in Hongkong worden gepresenteerd.

De zogeheten Relievo's zijn van zo'n hoge kwaliteit dat ze het origineel dicht benaderen, maakte het Van Gogh Museum in Amsterdam bekend.

Het museum richt zich hiermee op welgestelde particulieren die een hoge kwaliteit replica van een Van Gogh schilderij willen hebben. Met de opbrengst wil het onder meer de geplande verbouwing in het museum bekostigen.

De speciale techniek combineert een driedimensionale scan van het schilderij met een hoge resolutie print. De Relievo is een reproductie van zowel de voor- als achterzijde van een schilderij en is gehuld in een lijst. Ieder exemplaar is genummerd en gecontroleerd door een conservator van het museum.

De eerste lichting in Hongkong is onderdeel van een proef om te kijken of de reproducties aanslaan. Verder worden de Relievo's gebruikt voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel