Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Van Dop wint kort geding over schorsing

Home

(Novum) - Jan Willem van Dop heeft het kort geding dat hij had aangespannen over zijn schorsing gewonnen. De rechtbank van Utrecht heeft donderdag bepaald dat het op non-actief stellen van de directeur van FC Utrecht onrechtmatig was. Van Dop moet binnen twaalf uur na betekening van het vonnis in de gelegenheid worden gesteld om zijn functie weer uit te oefenen.

De rechtbank bepaalde daarnaast dat de benoeming van interim-directeur Broos Schnetz ongedaan gemaakt moet worden. De medeoprichter van Leefbaar Utrecht werd maandag aangesteld direct nadat de raad van commissarissen Van Dop had geschorst vanwege vermeend slecht financieel beleid.

Van Dop kreeg van de raad van commissarissen het verwijt te grote financiële risico's te hebben genomen en daardoor het voortbestaan van de club in gevaar te hebben gebracht. De spelersgroep, trainer en een groot deel van de supporters stelden zich vierkant op achter de geschorste directeur.

De motivering van het vonnis laat nog even op zich wachten. De rechtbank zal deze waarschijnlijk eind volgende week bekendmaken.

Voor de raad van commissarissen was de uitspraak een reden om per direct op te stappen. "Deze uitspraak was voor ons een markeringspunt", zei vice-voorzitter Ben Swagerman tegenover RTV Utrecht. "We hadden van tevoren al afgesproken dat we onze functie ter beschikking zouden stellen als we in het ongelijk werden gesteld."

Van Dop ziet het aftreden van de raad als een duidelijk antwoord. "We kunnen nu weer vooruit kijken. Dit biedt ruimte voor de benoemingscommissie om een nieuwe raad van commissarissen te zoeken."

Deel dit artikel