Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Van Dijk wint goud op WK in Valkenburg

Home

© ap

De eerste wereldtitel ploegentijdrit voor merkenteams bij de vrouwen is gewonnen door de formatie van Specialized-Lululemon. De ploeg, met de Nederlandse Ellen van Dijk in de gelederen, maakte de favorietenrol volledig waar op het 34,2 kilometer lange parcours met start in Sittard en aankomst in Berg en Terblijt.

Het zestal had 46 minuten en 31 seconden nodig voor het traject en was daarmee ruim 24 seconden sneller dan het Australische Orica. AA Drink/Leontien.nl eindigde verrassend als derde, op net geen 2 minuten van Specialized.

'Erg leuk om als eerste team wereldkampioen te worden op een nieuw onderdeel, en nog mooier als dat gebeurt in je eigen land', zo begroette Ellen van Dijk de hoofdprijs na afloop. Op basis van de eerder verreden tijdritten in het seizoen stond haar ploeg op alle prognoselijstjes stijf bovenaan. 'Dat was ook wel logisch, want we wonnen die races allemaal. Alleen werden de onderlinge verschillen wel steeds iets kleiner. Met andere woorden: we moesten wel gefocust blijven.'

Dat lukte moeiteloos, gezien de tussentijden. Alleen na 11,9 kilometer kon Orica nog gelijke tred houden; daarna was het gevecht al beslist.
Rabobank beleefde een dramatisch optreden. Al bij de start moest de Française Ferrand-Prevot van fiets wisselen. Zij en Iris Slappendel kwamen later nog ten val, waarbij Slappendel mogelijk haar sleutelbeen brak.

Lees verder na de advertentie
Team Specialized. © anp
AA Drink. © reuters
Rabobank. © afp
© anp

Deel dit artikel