Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Van der Weijden houdt het na WK voor gezien

Home

Redactie

© ANP

Annouk van der Weijden stopt met schaatsen na het WK allround van komend weekeinde in Amsterdam. De 31-jarige Van der Weijden, regerend Nederlands allroundkampioene, vindt het naar eigen zeggen mooi geweest. "Het is klaar. Na dit seizoen stop ik met topsport", zei de schaatsster van Team Plantina. "Dat doe ik met opgeheven hoofd, na mijn beste seizoen ooit."

De Zuid-Hollandse veroverde eind januari in Thialf met overmacht haar eerste allroundtitel, met winst op drie van de vier afstanden. Op de Olympische Spelen van Pyeongchang greep ze afgelopen maand net naast de medailles op de 5000 meter. Van der Weijden zette in de eerste rit een persoonlijk record neer (6.54,17). Die tijd leek lang genoeg voor een medaille, maar na de verrassende winnares Esmee Visser doken in de laatste rit nog twee schaatssters nipt onder de tijd van Van der Weijden, die huilend genoegen moest nemen met plek vier.

Lees verder na de advertentie

"Die teleurstelling zal ik nog wel even voelen", zei Van der Weijden, die in Pyeongchang ook meedeed aan de massastart. Ze hielp Irene Schouten aan brons.

Van der Weijden vormt komend weekeinde met Ireen Wüst en Antoinette de Jong de Nederlandse afvaardiging bij de WK allround, op de ijsbaan die is aangelegd in het Olympisch Stadion. "Een mooier afscheid dan een WK in een uitverkocht Olympisch Stadion kan ik niet bedenken."

Deel dit artikel