Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Van der Ploeg stopt twaalf miljoen in Zonnestraal

Home

HILVERSUM - Staatssecretaris Rick van der Ploeg steekt twaalf miljoen gulden in de restauratie van landgoed Zonnestraal in Hilversum.

Landgoed Zonnestraal past in de traditie van het Nieuwe Bouwen en is ontworpen door architect Jan Duiker. Het complex werd gebouwd in 1928 en bestaat uit een hoofdgebouw en drie werkplaatsen, het Dresselhuyspaviljoen en het Ter Meulenpaviljoen.

Het hoofdgebouw en de werkplaatsen en het Dresselhuyspaviljoen worden voor respectievelijk achttien en zeventien miljoen gulden opgeknapt. Van der Ploeg trekt voor beide projecten elk zes miljoen gulden uit. De restauratie is naar verwachting in 2003 klaar. Voor het Ter Meulenpaviljoen zijn nog geen concrete plannen.

De restauratie gebeurt aan de hand van de architecten Hubert-Jan Henket en Wessel de Jonge, die de stijl van het oorspronkelijke ontwerp gebruiken. Op het landgoed worden momenteel verschillende vormen van gezondheidszorg aangeboden.

Deel dit artikel