Van der Laan voorzitter werkgroep tegen kindermishandeling

home

ANP/Redactie

Burgemeester Eberhard van der Laan en de korpschef van de Amsterdamse politie Bernard Welten (L) bij de presentatie van het onderzoek van de commissie-Gunning naar de grote misbruikzaak in Amsterdam. © ANP

Burgemeester Eberhard van der Laan wordt voorzitter van de werkgroep tegen kindermishandeling en seksueel misbruik. Dat heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid) vandaag bekendgemaakt tijdens de behandeling door de Tweede Kamer van de uitkomsten van het onderzoek door de commissie-Deetman naar het seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk.

Het kabinet besloot recentelijk tot deze 'taskforce', die er onder meer op moet toezien dat het Actieplan aanpak kindermishandeling wordt uitgevoerd. Dit plan omvat vele maatregelen voor verbetering van de preventie, signalering en bestrijding van kindermishandeling. Die beslaan diverse terreinen. Daarom is een centrale regie nodig. Ook moet er worden 'aangejaagd'.

Verder moet de taskforce het probleem hoog op de bestuurlijke agenda houden en nieuwe initiatieven tegen kindermishandeling en kindermisbruik stimuleren.

Burgemeester Van der Laan deed al veel ervaring op bij de aanpak van de 'Amsterdamse zedenzaak', in samenwerking met de commissie-Gunning.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie