Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Van Basten weet het nog steeds niet

Home

Van onze sportredactie AMSTERDAM - In een weekeinde van de meest wilde speculaties was het uiteindelijk Marco van Basten zelf die antwoord gaf. Of eigenlijk was het geen antwoord, maar meer een verlenging van de al zo lang durende periode van onzekerheid omtrent zijn gekwetste enkel.

Van Basten zou een nieuwe miljoenen-overeenkomst tekenen voor zijn club AC Milan. Van Basten zou twee jaar gratis voetballen voor de Italiaanse club die zo lang - met behoud van salaris - vertrouwen hield in de spits. Natuurlijk, de stervoetballer van weleer wil voetballen, voor spektakel zorgen zelfs. Maar vooralsnog is er meer sprake van hoop dan van realiteit. Uiterlijk eind juni neemt de speler van AC Milan een definitief besluit over voortzetting van zijn loopbaan. Tot die tijd houdt hij terdege rekening met afkeuring.

In de enkel van Van Basten schijnt zich nieuw kraakbeen te hebben gevormd. Een soort substituut voor het mede door vier operaties bijna verdwenen echte kraakbeen. Daardoor schuren de botten over elkaar. Dat is erg pijnlijk. Volgens Van Basten is het nu nog moeilijk te oordelen over de huidige situatie omdat hij momenteel pijn heeft bij de aanhechting van een spier aan de enkel. “Ik heb daar al drie maanden een ontsteking. Die moet eerst genezen zijn voordat we kunnen kijken hoe het staat met het kraakbeen. Ik denk dat de ontsteking een uitwerking is van het apparaat van Ilizarov, waarmee ik lange tijd gelopen heb.”

Dat apparaat moest de enkel stabiliseren. “Omdat de ontsteking pijn veroorzaakt ren ik nog niet op het veld. Zaterdag heb ik vijf minuten zwaar getraind en dat ging zonder problemen. Maar het drama is dat ik niet langer dan vijf minuten kan hardlopen.”

De mededeling van Milan over een mogelijk nieuw contract was verrassend, omdat rekening was gehouden met de afkeuring van de Nederlandse spits die al een paar jaar zwaar geblesseerd is aan de rechter enkel. Zijn laatste wedstrijd dateert van twee jaar geleden, de Europese finale tegen Olympique Marseille. Zijn huidige contract loopt op 30 juni af. “Voor die datum wil ik mijn oordeel vellen”, aldus Van Basten.

De Engelse Premier League club Chelsea heeft belangstelling voor Ruud Gullit en de Engelsman Paul Gascoigne. De transfers zouden mogelijk gemaakt worden door de financiële inbreng van directeur en sponsor Matthew Harding, wiens privevermogen op 350 miljoen gulden wordt geschat.

Glen Hoddle, de manager van Chelsea, heeft vrijdag in Milaan reeds een gesprek met de 33-jarige Gullit, wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt bij Sampdoria, gevoerd. In dat onderhoud zou Gullit, wiens transfersom op twee miljoen wordt geschat, om bedenktijd hebben gevraagd. Gascoigne, die voor Lazio Roma uitkomt, zou de club voor een bedrag van twaalf miljoen gulden mogen verlaten.

Deel dit artikel