Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Van Barneveld en Scholten als duo de beste

Home

BOGNOR REGIS (ANP) - Raymond van Barneveld heeft aan zijn individuele wereldtitel darts de titel in het dubbel toegevoegd. De Haagse postbode won gisteren in Bognor Regis met teamgenoot Roland Scholten het WK. Het duo versloeg in de finale de Britten Harrington en Burnett met 18-15.

De Nederlanders waren trots als amateurs in een professioneel veld te hebben gewonnen. “We zijn nooit in de problemen geweest”, zei Van Barneveld. “De wedstrijden waren hier live op de televisie, dat was een mooie reclame voor de Embassy in januari.”

Het geheim van hun succes, is volgens Scholten de jarenlange samenwerking. “We hebben zo veel toernooien samen gespeeld en gewonnen. We kennen elkaar door en door. We kunnen elkaars bloed wel drinken, maar tezamen zijn we sterk.”

Het duo verdiende ongeveer twintigduizend gulden met de zege. Ter illustratie: Co Stompé won gisteren in Someren de Dutch Open. Hij kreeg honderd gulden.

Deel dit artikel