Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vaker langere treinen bij winterdienstregeling

Home

© anp

Vaker een langere trein en mogelijk minder vaak een aangepaste dienstregeling. Dat zou komende winter moeten gebeuren bij winterweer. Staatssecretaris Wilma Mansveld van infrastructuur schrijft dat aan de Tweede Kamer.

In de brief kijkt de staatssecretaris terug op afgelopen winter en wordt vooruitgekeken naar komende winter. Door de aangepaste dienstregeling was het minder druk op het spoor en verspreidden de verstoringen zich niet als een olievlek over het land, stelt het ministerie. 'Keerzijde was dat reizigers te kampen hadden met minder en soms drukke treinen of een extra overstap.''

Mansveld stelt dat ProRail bekijkt hoe lokale verstoringen in de infrastructuur verder kunnen worden teruggebracht. Ook vindt ze dat het herstel van defecte wissels en treinen nog sneller kan.

De afgelopen winter was voor het spoor een van de zwaarste winters de afgelopen 10 jaar, stelt Mansveld. Uit de evaluatie van het vorig jaar opgezette winterprogramma blijkt dat het spoor op winterse dagen nog altijd kwetsbaar is. Maar 'de situatie op het spoor bleef door het vorig jaar gestarte winterprogramma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), ProRail en NS, in tegenstelling tot de vorige drie winters, grotendeels beheersbaar.'

Deel dit artikel