Vakbonden politie en onderwijs wijzen akkoord af

home

Redactie

Leraren in het voortgezet onderwijs staken in januari van dit jaar op het Plein in Den Haag tegen de plannen van het kabinet om onder meer het aantal lesuren uit te breiden. © ANP

De grootste politie- en onderwijsvakbonden wijzen het gisteren in de Tweede Kamer gesloten bezuinigingsakkoord af. Agenten en leraren krijgen twee jaar lang geen salarisverhoging, en vinden dat ze onevenredig hard gepakt worden.

Voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP zei vanmorgen op Radio 1 dat agenten actie gaan voeren bij publieksevenementen. Er is nog niet beslist welke evenementen dat zijn.

Walter Dresscher, voorzitter van onderwijsbond AOb, vreest dat door de bevriezing van salarissen het lerarentekort verder zal oplopen, meldt de NOS.

In de plannen, waarover gisteren een akkoord werd bereikt door ChristenUnie, GroenLinks, D66, CDA en VVD, is een nullijn voor ambtenarensalarissen opgenomen. Voor sommige groepen, zoals zorgwerkers, is een uitzondering gemaakt, maar die geldt dus niet voor agenten en leraren.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie