Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vakbonden politie en onderwijs wijzen akkoord af

Home

Redactie

Leraren in het voortgezet onderwijs staken in januari van dit jaar op het Plein in Den Haag tegen de plannen van het kabinet om onder meer het aantal lesuren uit te breiden. © ANP

De grootste politie- en onderwijsvakbonden wijzen het gisteren in de Tweede Kamer gesloten bezuinigingsakkoord af. Agenten en leraren krijgen twee jaar lang geen salarisverhoging, en vinden dat ze onevenredig hard gepakt worden.

Voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP zei vanmorgen op Radio 1 dat agenten actie gaan voeren bij publieksevenementen. Er is nog niet beslist welke evenementen dat zijn.

Walter Dresscher, voorzitter van onderwijsbond AOb, vreest dat door de bevriezing van salarissen het lerarentekort verder zal oplopen, meldt de NOS.

In de plannen, waarover gisteren een akkoord werd bereikt door ChristenUnie, GroenLinks, D66, CDA en VVD, is een nullijn voor ambtenarensalarissen opgenomen. Voor sommige groepen, zoals zorgwerkers, is een uitzondering gemaakt, maar die geldt dus niet voor agenten en leraren.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie