Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

V&D zet verhuurders filialen voor het blok

Home

Redactie

Het interieur van V&D in Leiden. © anp

V&D verkeert in acute liquiditeitsproblemen. Het concern (63 warenhuizen in bijna alle grote stadscentra) eist daarom van de verhuurders een huurvrije periode van vier maanden. Van februari tot en met mei zouden de vastgoedeigenaren V&D geen huur in rekening mogen brengen 'om de liquiditeitsbehoefte voor 2015 te overbruggen'.

Dat blijkt uit een brief, in bezit van de Volkskrant, die V&D aan alle eigenaren van het vastgoed heeft verzonden. Daarna wil V&D dat de huur structureel wordt teruggebracht van 10 tot 7 procent van de omzet. Vorige week heeft V&D al eenzijdig de salarissen van het personeel met 5,8 procent verlaagd.

Nechemja de Bruijn van vastgoedbeheerder IEF Capital (eigenaar van de V&D-panden in Amsterdam, Den Haag, Nijmegen, Groningen, Utrecht, Maastricht en Alkmaar) zegt op zeer korte termijn het gesprek met V&D aan te gaan. 'De door ons aan V&D verhuurde vestigingen liggen op uitstekende locaties waarvoor continue interesse van nationale en internationale retailers bestaat.'

Deel dit artikel